Contact met je hart

 

Hoe kom je in contact met je hart?

Dankbaarheid is een wezenlijk deel van leven in contact met je hart“
- Eckhart Tolle -

 

Er zijn vele manieren om in contact te komen met je hart, maar de essentiële elementen zijn rust en stilte en dankbaarheid. 

Zoek een rustig plekje om te gaan zitten. Richt al je aandacht op je ademhaling.
Als er zorgen of gedachten opkomen, zet ze opzij en herfocus op je ademhaling. 
Zo kom je tot rust.  Zo zet je alle zorgen even aan de kant en maak je contact met je geest. 
Er zullen gevoelens komen, of een zachte stem, die je niet hoort met je oren maar met je gevoel. Dat is de stem van je hart.
Zo kom je tot meer inzicht in wie je bent, wat je wil doen. 
Focus dan op je Ki punt en adem in via je Ki punt, stel je voor dat je uitademt via je hart.  
Zo kom je steeds meer in contact met je hart.

Hoe meer je in contact komt met je hart, des te rijker, voller wordt je leven omdat je de dingen gaat doen waarvan je voelt dat je ze moet doen. Zo leef je waarvoor je geboren bent. 

Een andere manier om contact te maken met je hart is wandelen met aandacht. Wees je bewust van iedere stap die je zet en richt je aandacht op je ademhaling. Zo blijf je in het hier en NU.  Voel het contact van je voeten met de grond. Dit zorgt er voor dat je geest tot rust komt.
Als je de rust voelt, richt dan je aandacht  op je hart, voel je hart. 
Als je je er klaar voor voelt, vraag je aan je hart: Wat wil je me laten weten? 
Wat maakt me gelukkig? Wat geeft me plezier? Wat zijn mijn passies?  Wat inspireert me? 

Dankbaarheid is een houding die alles verandert. Wees niet alleen dankbaar na een gebeurtenis, maar ook ervoor dit is een belangrijk onderdeel om dingen te creëren, om te ontvangen. Dankbaarheid doet de energie veranderen, zet dingen in beweging.  Tel je zegeningn.

Kinderen staan in contact met hun hart. Zij laten zich leiden door hun intuïtie, hun enthousiasme,  tot ze die leren beheersen. De meesten van ons zitten gevangen in het denken. We leerden om onze emoties in bedwang te houden en ons  af te sluiten van onze intuïtie en volgen we onze ratio eerder dan ons gevoel. 

Als we de signalen van ons hart negeren, begraven we onze dromen en doven we ons innerlijk vuur. Laat ons daarom weer contact maken met het kind in onszelf. 

Weet dat als je voortdurend contact zoekt met anderen via Facebook, via sms, mail, etc…. je hart nooit de kans krijgt om je signalen te geven. Je innerlijke stem kan er niet doorheen.  

Zorg vooral dat je kinderen zo lang mogelijk in contact blijven met hun hart.  Laat gsm, facebook, etc… hen die kracht niet ontnemen.