Voice dialogue

Voice Dialogue is een manier om in gesprek te gaan met je innerlijke delen, deelpersonen, organen, emoties, je cellen,.

Deze deelpersoonlijkheden of innerlijke delen zijn energiepatronen in ons, die werken als zelfstandige energieën, ieder met zijn eigen wil, gedachten, gevoelens, wensen en bewustzijn. Meestal zijn we ons niet bewust van deze verschillende delen en hun impact op ons handelen en onze manier van zijn.

Wij gaan er van uit dat we bewust handelend optreden en vrije keuzes maken. Dikwijls is ons handelend optreden echter beïnvloed door de energie van zo’n deelpersoon. 

Een deelpersoon kan bv. liefde, angst, creativiteit, agressie, schuldgevoel etc…. zijn of het gekwetste kind, of de heks,  de boze vader, de perfectionist, de criticus, de beschermer, etc…..

Wanneer ik contact maak met deze delen, deze energiepatronen, werken deze meestal heel goed mee om hun kant van de zaak te vertellen als ze daartoe uitgenodigd worden.  Ik ga een gesprek aan met een aantal va deze deelpersoonlijkheden en vraag ze bijvoorbeeld naar hun herkomst, hun motivatie, hun manier van handelen, steeds op een uitnodigende en nooit veroordelende wijze. In de praktijk blijkt steeds weer dat deze deelpersoonlijkheden uitermate gul zijn met informatie.Je mag er van uitgaan dat een deelpersoonlijkheid normaal handelt om jou te helpen, jou te beschermen.  De manier waarop kan dikwijls eerder het tegengestelde teweegbrengen. Het is dan nodig om de deelpersoonlijkheid duidelijk te maken dat wat hij doet, in tegenstelling tot zijn bedoeling, de persoon niet helpt of het de persoon moeilijk maakt.  Meestal zijn de deelpersoonlijkheden zeer bereidwillig om iets aan de situatie te veranderen.  Op een gegeven moment is de deelpersoonlijkheid uitgesproken of verandert de energie. Dit merk je meestal op aan de houding van de persoon of omdat er opeens een ander deel zich wil laten horen. De begeleider nog andere delen uitnodigen iets te zeggen, als hij vermoedt dat er delen zijn die mogelijk invloed kunnen hebben op het ongewenste gedrag.

 

Via Voice Dialogue  in contact met je cellen, metje innerlijke delen.

  • Je kunt in contact komen met je lichaamscellen, met je innerlijke delen.
  • Emoties, trauma’s, angsten, verdriet, etc…. alles wordt opgeslagen in onze cellen.
  • Voice Dialogue is één manier om die opgeslagen emoties te doen transformeren.

 

 

Via voice Dialogue in contact met je hart

Wat is volop leven in contact met je hart, je emoties, je lijf en je verstand?

  • Je op je gemak voelen met andere mensen, de natuur, de maatschappij.
  • Fouten durven toegeven, maar ook fouten durven maken.
  • Je kwetsbaarheid laten zien en ook krachtig je grenzen aangeven.
  • Krachtig zijn, kunnen vechten als nodig en aan de andere kant ook rustig, kalm en zeker zijn.
  • Genieten van actie en genieten van rust.
  • Met beide benen op de grond en nuchter, maar ook eens lekker dagdromen en je helemaal magisch voelen, zoals toen je nog kind was.  (magie in het leven)
  • Zijn zoals je bent en weten dat dat eigenlijk prima is.